123 zoneterapi & massage til mig


123zone.dk

Hvad er zoneterapi?

Hvad er fys. massage?

Behandleren...

Behandlingen...

Behandlingsstedet...

Bestilling og priser...




Zoneterapi-behandlingen:
Når vi mødes første gang, udfyldes en journal med navn og adresse  samt hvad du ønsker at blive behandlet for. Dernæst tager du plads på "briksen" med fødderne let hævet, så de er frit tilgængelige. Du får et tæppe over dig, idet du i løbet af den times tid behandlingen varer, slapper af. Føddernes reflekszoner gennemgås med forskellige former for trykpåvirkning, så jeg får et billede af din almentilstand. Du skal regne med, at de fleste punkter første gang vil føles ømme, men det betyder kun, at der i kroppen er ophobet en mængde giftstoffer, som vi forsøger at frigive med zoneterapien. Disse giftstoffer udskilles i løbet af det følgende døgn med urin, afføring, udåndingsluft eller sved, så det er vigtigt, at du drikker meget vand efter den første behandling. Udover selve zoneterapien får vi en snak om løst og fast, men ofte vil det dreje sig om dig og din situation. Selvom det kan gøre lidt ondt at blive trykket på følsomme reflekszoner, så afpasses behandlingen, så det ikke bliver ubehageligt. Måske vil du i løbet af et døgn efter første behandling føle det som om du har lidt "tømmermænd", men det er blot tegn på, at giftstoffer er på vej ud af kroppen og kortvarigt "forurener" dig.
       

Efterfølgende zoneterapi-behandlinger:
De efterfølgende behandlinger vil opleves anderledes end den første. Der vil være færre og færre reflekszoner, som vil føles ømme, men netop disse punkter er det vigtigt at tage ind i en videre behandlingsplan. Ofte vil de hænge sammen med den eller de lidelser, som du oprindelig er kommet for at få en løsning på, men det kan også forekomme, at det kan føres tilbage til gamle lidelser, som du ellers havde lagt i glemmebogen.
Hvor mange behandlinger der kan blive tale om er svært at sige på forhånd, men normalt startes med nogle behandlinger med så kort interval som muligt (helst med 1 uges mellemrum), hvorefter vi kan begynde at trappe ned efter aftale og behov. Det er dog en god idé at holde behandlingen ved lige, selvom du føler dig helt kureret, så du f.eks. en gang om måneden vedligeholder behandlingen.

Massage-behandlingen:
Første gang vi mødes udfyldes en journal med navn og adresse samt hvad du ønsker at blive behandlet for. Vi kommer også ind på din almentilstand og om der er specielle områder, der skal tages hensyn til under behandlingen. Du ligger på en massagebriks på maven eller ryggen med et tæppe eller lagen over dig, så kun de områder som skal masseres er afdækkede - for at undgå afkøling. Der benyttes en speciel massageolie, som nedsætter friktionen under massagestrøgene. Kroppens muskler og sener arbejdes nu igennem med forskellige massagegreb, hvorved affaldsstoffer frigives, fjernes og muskler og sener blødgøres. Undervejs påvirkes udvalgte triggerpunkter eller akutrykpunkter, hvilket påvirker bestemte muskler. Kredsløbet (blod og lymfe) stimuleres og væskeophobninger elimineres. Resultatet bliver en smidigere og mere velfungeende krop, hvilket spiller ind på den fysiske og psykiske almentilstand.
Der startes normalt med behandlinger med så kort interval som muligt (1-2 uger), hvorefter der efter aftale kan trappes ned. Det er dog en god idé at holde behandlingen ved lige med forebyggende behandlinger med jævne mellemrum.

Akutryk:
Kroppen er opdelt i 12 energibaner kaldet meridianbaner, som styrer energistrømmene i kroppen. Disse energibaner består af en række punkter, som kan påvirkes med tryk (akutryk) eller nåle (akupunktur). Ved at påvirke disse energibaner med akutryk opretholdes energibanerne i kroppen og almentilstanden forbedres. 

Ansigtsmassage m/u sugekopper:
En helt speciel afslappende massagebehandling er ansigtsmassage. Her arbejdes ansigtets mange muskler og knogler og hovedbund igennem i slow-motion, mens du ligger på ryggen og slapper af. Specielt velegnet ved stress-forekomster. Velegnet som afslutning på helkropsmassage.
En ansigtsmassage kan kombineres med små sugekopper, som med et undertryk trækkes langsomt hen over huden i den frie del af ansigtet. Herved stimuleres blodomløbet og huden strammes op.

Bindevævsmassage m/u sugekopper:
Som supplement til fysiurgisk massage kan benyttes bindevævsmassage, hvor man med specielle massagegreb smidiggør bindevævet og styrker blodomløbet. Kan kombineres med sugekopper, som trækkes hen over huden og skaber et undertryk. Kan foretages overalt på kroppen.

Kinesiotape
Jeg benytter en speciel tape til støtte af sener og muskler kaldet "kinesiotape". Denne påsættes direkte på huden og er elastisk, hvilket vil sige, at den kan strækkes og støtte og sikre svage led, muskler og sener i kroppen. Tapen kan uden problemer sidde på huden i flere uger og kan tåle vand og varme (sauna). Dette er en del af behandlingsforløbet i en "kombi-behandling".

Cryo-terapi
For at løsne stramme og spændte muskler eller lindre belastede ledbånd og sener benyttes en speciel is-behandling kaldet "cryo-terapi". Dette består i at påvirke huden direkte med en isblok i roterende bevægelser i en bestemt tidsperiode, så afkølingsskader undgås. Er særdeles effektiv og ikke særlig smertefuld.

Vacuum-terapi
For at lindre smerter i f.eks. knæ og ben eller styrke blodomløbet kan benyttes en speciel "vacuum-terapi", som består i en filtstøvle eller en filtmanchet, som påsættes fodled eller knæ eller albueled, hvorefter luften under tryk suges ud af manchetten. Effektiv mod dårligt blodomløb i ben eller uro i ben. Kan benyttes samtidig med f.eks. zoneterapi på den fod, som ikke er under behandling.

El-akupunktur
Til behandling kan benyttes el-akupunktur, som er en speciel behandlingsform, som består i små strømimpulser på akupunkturpunkter i stedet for nåle. Denne metode er bl.a. effektiv til at lindre rygetrang eller ved mange andre lidelser kombineret med zoneterapi og massage.

Laser-terapi
For at fremme helingsprocesser ved knoglebrud, forstuvninger, sår, betændelse, visse former for gigt, muskelspændinger m.m. kan benyttes laser-terapi. Dette foregår ved at svage laserstråler trænger op til 12 cm ind i huden og starter en "energiproces" i de beskadigede celler. Der dannes endorfinlignende stoffer i cellerne. Huden belyses i intervaller af op til 20 sekunders varighed. Dette gentages i et område afhængig af skadens omfang. Selve behandlingen er helt uskadelig og smertefri.
Laser-terapi foretages som et aupplement til en almindelig behandling, men hvis behandlingen føles gavnlig kan det aftales at følge op med et antal mini-behandlinger af ca. 5-10 minutters varighed. Disse mini-behandlinger lægges ind i pauserne mellem 2 almindelige behandlinger, men skal i så fald helst gives et par gange om ugen i en periode (8-20 gange).

Ovenstående behandlinger
kan frit kombineres efter aftale.